Usein Kysytyt Kysymykset

In an array of earthen colours, a black silhouetted horned figure to the left foreground presides over and addresses a tightly packed group of wide-eyed, intense, scary, elderly and unruly women.
Witches’ Sabbath / The Great He-Goat
Francisco Goya, 1821-1823
 • Palvotteko Saatana, oikeasti?
  Emme, oikeasti. Me suhtaudumme Saatanaan symbolina ja kulttuurihahmona, joka innoittaa meitä elämässämme. Paholainen on monenkirjava hahmo, jonka eri inkarnaatiot kirkon muuttuvassa teologiassa, populaarikulttuurissa ja kansanperinteissä tarjoaa suuren määrän innoitetta satanisteille. Saatana ei ole herramme, jumalamme tai kuninkaamme – Perkele on ikuisen kapinallisen arkkityyppi, esikuvamme omassa irvokkaassa kilvoittelussamme ja uhmakkuutemme banneri rikkoessamme palvonnan kahleita.

 • Miksi satanismi, ettekö voisi olla vaikka…
  Olemme valinneet satanismin nimekkeeksemme, koska se parhaiten kuvaaa arvojamme. Olemme myös ateisteja, sillä emme usko jumaliin – mutta maailmankatsomukseksi se on liian suppea. Humanismi on keskeinen arvomme, mutta asenteisiimme sisältyy paljon muutakin. Terminä satanismi herättää ihmisissä pelkoa, eikä satanismia nähdä soveliaana käsitteenä – mutta joidenkin ihmisten kiusaantuminen muinaisen uskosmusolennon mainitsemisesta ei voi estää meitä identifioitumasta satanisteiksi.

 • Miten suhtaudutte okkultismiin?
  Vaikka esoteeristen perinteiden, vaihtoehtoisten maailmankatsomusten ja mystisten uskomustulkintojen analysointi ja tutkiminen voi tarjota yksilölle mielihyvää, me emme usko taikuuteen. Sinä päivänä, kun uhkapelit lopetetaan röyhkeiden ennustajien takia, sairaalat suljetaan tarpeettomina ihmeparantajien ansiosta ja sodankäynnin tehokkaimpia aseita ovat kiroukset – silloin saatamme hyväksyä okkultismin validiksi tieteenhaaraksi. Vain houkka asettaisi uskonsa mysteerin verhon taakse ja ilman tutkittavaa, vertailtavaa ja todistettavaa aineistoa okkultismi ei voi koskaan kuulua rationaaliseen maailmankatsomukseen.

  Perkeleen Temppelin jäsenet saattavat hyödyntää työskentelyssään rituaaleja, mutta nämä seremoniat ja psykodraamat eivät ole luonteeltaan maagisia, emme ole yhteydessä tuonpuoleisiin persoonallisiin uskomusolentoihin, eivätkä niiden tosimaailmalliset vaikutukset ole yliluonnollisia.

 • Oletteko antikristillisiä?
  Vastustamme autoritäärisyyttä sen kaikissa muodoissa, niin uskonnon ja elämänkatsomuksen, kuin yhteiskunnan rakenteidenkin parissa. Kristinusko on perusluonteeltaan dogmaattinen ja autoritäärinen uskonto muiden joukossa, joten syytös antikristillisyydestä ei ole täysin väärä, jos kohta se ei kerrokaan koko totuutta. Vaikka satanismi on antiteettinen filosofia ja maailmankatsomus abrahamisten autoritäärisiin maailmankatsomuksiin verrattuna, me emme varsinaisesti ole antikristillisiä – korrekti termi Perkeleen Temppelin satanismille olisi post-kristillinen uskonto, joka on jättänyt taakseen kristinuskon taakan, metafyysiset uskomukset ja vanhentuneet käsitykset maailmasta.

 • Oletteko oikea uskonto?
  Satanistit kohtaavat usein ennakkoluuloja vakaumuksemme aitoudesta, emmekä karnevalismin ja spektaakkelin kanssa työskentelevinä ole täysin syyttömiä ennakkoasenteiden syntymiseen. Perkeleen Temppeli ei kuitenkaan ole silkkaa satiiria tai keveää trollausta – emme ole mediatempaus, performanssiryhmä tai trolliarmeija. Saatanallisen symboliikan ja kulttuurin ääressä monet meistä kokevat merkityksellisyyttä ja tarinat Ikuisen Kapinallisen ympärillä puhuttelevat meitä.

 • Poltatteko kirkkoja, kaadatteko hautakiviä, uhraatteko lapsia?
  Emme.
Adveniat Regnum Tuum
Johannes Wierix, C.~1580