Kategoriat
Yleinen

Mediatiedote 24.09.2021

Perkeleen Temppeli tunnustaa vanhoilliskristittyjen yhteiskuntaa maallistavan vaikutuksen

Julkaisuvapaa heti

Suomen satanistinen yhteisö Perkeleen Temppeli tunnustaa Päivi Räsäsen, Santeri Majokorven sekä uuden Sanan- ja uskonnonvapaus ry:n tärkeän työn yhteiskunnan sekularisoinnin edistämiseksi. Satanistien näkemyksen mukaan vanhoilliskristillisten arvojen pitäminen otsikoissa on omiaan avaamaan suuren yleisön silmät dogmaattisten uskontojen ajamien arvojen haitallisuudesta.

“Konservatiivikristittyjen poliittinen luikertelu sanan- ja uskonvapauden verhon takaa on halpamaista ja haitallista toimintaa. Perkeleen Temppeli asettuu puolustamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia uskonnollisten vihanlietsojien hyökkäyksiltä”, kertoo Perkeleen Temppelin harhaanjohtaja Henri Hiljander.

Perkeleen Temppeli nostaa kannanotossaan erityisen hyödyllisiksi perinteisten uskontojen luota karkoittaviksi toimiksi viimeaikaisen liikehdinnän vähemmistöjen, maahanmuuttajien ja muiden hädänalaisten henkilöiden ihmisoikeuksien rajoittamiseksi. Erityisesti näitä asioita ovat nostaneet esiin yhteiskunnalliseen keskusteluun onnistuneet LGBTQIA+ -oikeuksiin liittyneet kansalaisaloitteet “Oikeus Olla” sekä “Ehjänä syntynyt”.

Perkeleen Temppeli yhteisönä edustaa modernia, toisen aallon ateistista satanismia, joka torjuu uskomukset yliluonnolliseen ja sen sijaan puolustaa humanistisia arvoja ja rationalismia. Saatanaan se suhtautuu kirjallisena hahmona, joka edustaa yhteisölle keskeisiä arvoja. Perkeleen Temppeli katsoo konservatiivisten uskontojen aggressiivisen sanoman edistävän taikauskoisuudesta vapaata poliittista päätöksentekoa.

“Saatana on symbolimme vastustaessamme taikauskoista ja dogmaattista retoriikkaa julkisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa.” kiteyttää Hiljander.

Julkilausuma on luettavissa kokonaisuudessaan täältä:
Saatanallisen valtakunnan työn hyväksi, Päivin ja öin!

Tekijä Vulgarion

Harhaanjohtaja yrityksessä Perkeleen Temppeli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s